Algemene Leden Vergadering

Algemene Leden Vergadering

Algemene Leden Vergadering

Op dinsdag 15 november houdt de agrarische natuurvereniging VAL Oude IJssel haar jaarlijkse algemene ledenvergadering. Na het besloten gedeelte is er om 20.00 uur een openbare lezing.
Theo Nieuwenhuis heeft de switch gemaakt van melkveehouder naar biologisch akkerbouwer en Camiel Helming, coördinator van VAL Oude IJssel vertelt over de unieke samenwerking met Hennie Rossel.
VAL Oude IJssel is een agrarische natuurvereniging die al 18 jaar actief is in de regio. De organisatie bestaat uit een enthousiaste club boeren, burgers en buitenlui die zich inzetten voor een mooier buitengebied in de gemeente Oude IJsselstreek, Montferland en Doetinchem.
De laatste jaren heeft VAL Oude IJssel zich ingezet voor meer kruidenrijke akker- en graslanden. Hierdoor wordt o.a. de patrijs weer steeds vaker gezien. Het beleid van de Gemeenten en Provincie om meer financiële middelen beschikbaar te stellen voor initiatieven die het landschap mooier maken en de biodiversiteit te bevorderen, lijkt zijn vruchten af te werpen. VAL Oude IJssel breidt zijn werkzaamheden uit met haar inzet voor de ongeveer 400 unieke appel- en perenrassen uit de Rossel Collectieboomgaarden. Hierover verteld Camiel Helming u graag meer. Theo Nieuwenhuis deelt zijn interessante ervaringen over zijn verdieping in het bodemleven.
Het belooft een erg interessante en diverse avond te worden.
Op dinsdag 15 november bent u vanaf 20.00uur van harte welkom in de Serrezaal van ’t Onland, Rekhemseweg 175 in Doetinchem. Aanmelden is niet nodig, de toegang is gratis.