Op zoek naar de patrijs, fietstocht

Op zoek naar de patrijs, fietstocht

Beleef de schoonheid van de Achterhoek en kijk door de ogen van de Patrijs.

Beleef de schoonheid van de Achterhoek en kijk door de ogen van de Patrijs. Fiets langs prachtige akkerranden, kampenlandschap en boerenerven rond Silvolde en Sinderen.

In het kader van de opleiding IVN Natuurgids organiseert de IVN een fietstocht langs bloeiende akkerranden, kampenlandschap en boerenerven in de omgeving van Sinderen en Silvolde. Hiermee willen ze het project “Samen voor de Patrijs” meer bekendheid geven en willen ze het veranderende landschap laten zien met de gevolgen voor de biodiversiteit in het algemeen en in het bijzonder voor de Patrijs. Tenslotte is het de moeite waard mensen bewust te maken van de schoonheid van de ‘bloemrijke’ akkerranden in het landschap en alles wat er in leeft, groeit en bloeit.

Deze gids is samengesteld voor de IVN gidsen die de fietstocht langs de akkerranden begeleiden. De gids kunt u hier downloaden. De route kunt u ook zelfstandig fietsen door de routebeschrijving hier te downloaden. De start van de route is bij koffieboerderij Groot Nibbelink in Sinderen.

Meer informatie hierbij kunt u vinden op de website van de IVM: https://www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek/vogelwerkgroep-ondersteunt-project-samen-voor-de-patrijs

11 januari 2019