Camiel Helming

Dag, ik ben Camiel Helming, ik woon in Silvolde waar ik geboren en getogen ben.
Ik ben zelfstandig ondernemer. Ik help bedrijven, boeren en particulieren om hun omgeving mooier en groener te maken, voor nu en voor de generaties na ons, op een eerlijke manier. Tevens maak ik calculaties voor hoveniers en groenvoorzieningsbedrijven en help ik hun bij het inrichten van hun dagelijkse werkzaamheden. Na mijn Mbo-opleiding tuin aanleg en onderhoud in Nijmegen heb ik de opleiding Tuin en Landschapsinrichting Larenstein in Velp afgerond. Daarna heb ik ruim 20 jaar gewerkt bij 3 hoveniersbedrijven als calculator, werkvoorbereider en project coördinator.
Naast mijn dagelijkse werk en als er tijd over is, duik ik zelf de natuur in. Dan pak ik mijn hardloopschoenen om een rondje te rennen of ik pak de fiets om het buitengebied te ontdekken. De laatste jaren ben ik mij gaan verdiepen in voedselbossen, een landbouwsysteem dat de toekomst heeft.

Ik houd van de buitenruimten en specifiek van het Achterhoekse landschap. Ik moet bekennen dat ik mij zorgen over de toekomst maak m.b.t. dit kenmerkende landschap en de klimaatverandering die op ons afkomt. Als coördinator van de VAL kan ik een steentje bijdragen het landschap mooier maken en tevens de klimaatverandering tegengaan.
Ik vind het belangrijk dat de gebruikers, de boeren, de buitenlui en de burgers trots op hun omgeving kunnen zijn, maar ook van het landschap kunnen leven en genieten. De VAL is een partij die zowel met de boeren meedenkt, maar ook de natuurwaarde van het landschap een plek geeft, ik ben trots dat ik hieraan een bijdrage mag gaan leveren.

Ik ben bereikbaar voor vele verschillende zaken, zoals het opstellen van inrichtingsplannen voor het landelijke gebied, het aanleggen en onderhouden van kenmerkende Achterhoekse landschapselementen, voor het voorlichten, adviseren en aanvragen m.b.t. subsidie mogelijkheden om het landschap mooier te maken. Eigenlijk voor alles waar het landschap mooier van wordt.

Mijn vaste werkdag voor de VAL is maandag. Als ik geen afspraken heb met boeren en/of buitenlui ben ik op het kantoor van de VAL aanwezig. Per mail en telefoon ben ik natuurlijk ook bereikbaar info@val-oudeijssel.nl en 0315 – 63 00 02.