Anna Kemp

Beste lezer,

Mijn naam is Anna Kemp, als ‘boerendochter’ kreeg ik de liefde voor de natuur en het buitenleven met de paplepel ingegoten. Ik heb Biologie én Tuin- en Landschapsinrichting (Larenstein) gestudeerd en 25 jaar bij Vogelbescherming Nederland in Zeist gewerkt. Samen met mijn partner Aart woon ik sinds 2008 op Sinderen. Waar we aan de Toldijk een boerderijtje met ruim 2 hectare weiland hebben gekocht. Hier hadden we grootse plannen voor bedacht: 1,5 hectare van de buitenruimte zoveel mogelijk van oorspronkelijke landschapselementen voorzien, het ontwerp had ik al snel klaar. Wij kwamen in contact met Theo Freriks, toen coördinator van de VAL, en hebben de verschillende mogelijkheden besproken. In het najaar van 2009 zijn, met subsidie, de hoogstamfruitboomgaard, hagen, elzensingel, houtwal, knotwilgen, knotelzen aangeplant en de paddenpoel gegraven.

Voor de overige buitenruimten had ik ook een ontwerp gemaakt: een grote vogelvriendelijke tuin, moes- en kruidentuin die we onder de naam: NatuurlijkBUITEN zelf hebben aangelegd. Door het aanbrengen van al deze biodiversiteit is, nu na 10 jaar, het aantal vogels (en bijen, hommels, vlinders) enorm toegenomen, zowel in aantal als in de verschillende soorten. De laatste nieuwkomers aan broedvogels zijn waterhoen en bonte vliegenvanger, daar word ik zo blij van!

Het is mijn passie om mensen enthousiast te maken voor meer biodiversiteit in onze leefomgeving. Naast voorzitter van Vrouwen van Nu afdeling Sinderen, lid van de werkgroep ‘Groen op Sinderen’ en het zelf organiseren van natuur-workshops of rondleidingen in onze natuurtuin wil ik me ook graag voor de VAL inzetten om: ‘Samen ons landschap nog mooier te maken’!

Hartelijke groet, Anna Kemp