Ledenexcursie

Ledenexcursie

Ledenexcursie

Op 30 augustus 2023 startte onze leden excursie met koffie/thee en zelfgebakken appeltaart met de door Maurits Steverink beschikbaar gestelde Notarisappel op ons kantoor aan de Munstermanstraat. Na de regen eerder op deze dag, was het gelukkig weer droog en een zeer aangename avond.

We wandelden gezamenlijk via een erg mooie en unieke route naar de achterzijde van het perceel van Vincent Aalders aan Over de IJssel op de grens van Silvolde en Ulft. Al wandelend kregen de leden uitleg van onze coördinator Camiel Helming over de aanplantwerkzaamheden die onze werkploeg heeft uitgevoerd.

Aan de voorzijde van het perceel zijn een aantal unieke en oude hoogstamfruitbomen geplant van de Rossel Collectie. Deze unieke collectie bestaat uit ruim 200 rassen die alleen nog voorkomen in de Achterhoek. Hennie Rossel en Maurits Steverink vertelden ons vol passie over deze collectie.

We sloten de avond gemoedelijk af met een hapje en drankje. Vincent en Jacqueline super bedankt dat we onze leden op jullie perceel mochten ontvangen en rondleiden en dat we gebruik mochten maken van jullie prachtige locatie om na te praten!