Eerste Rossel hoogstamfruitbomen zijn geplant

Eerste Rossel hoogstamfruitbomen zijn geplant

    

“Eerste unieke Rossel hoogstamfruitbomen zijn geplant”

Van oudsher kwamen de boomgaarden veelvuldig voor in ons kleinschalige Achterhoekse landschap. De Achterhoek kent zelfs een unieke collectie hoogstamfruit. Hennie Rossel heeft zich hiervoor ingezet wat inmiddels heeft geleid tot een unieke historische collectie fruitsoorten van eeuwen geleden, de zogenaamde Rossel Collectie.

Werkploegleden van VAL Oude IJssel hebben deze week de eerste Rossel hoogstambomen geplant in Silvolde bij “Over de IJssel”. Voordat dit mogelijk was is er gekeken naar de omgeving, de bodem en waterhuishouding van deze locatie. Hennie Rossel heeft zelf een plantschema gemaakt voor deze boomgaard. Ook is de directe omgeving meegenomen en worden er knip en scheerheggen aangelegd en een kruidenmengsel gezaaid voor de biodiversiteit.

De komende jaren zal VAL Oude IJssel zorg dragen voor het onderhoud van deze unieke hoogstambomen. Er zijn subsidiemogelijkheden voor een tegemoetkoming in de kosten. Het komende plantseizoen wil VAL Oude IJssel 10 Rossel Collectie hoogstamboomgaarden aan leggen. Heeft u interesse, stuur dan een mail naar info@val-oudeijssel.nl, we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op