Praktijkcursus hoogstamfruit snoeien, basis -en vervolgcursus

Praktijkcursus hoogstamfruit snoeien, basis -en vervolgcursus

Op 12 januari (basiscursus te Sinderen) en op 9 februari (vervolg te Didam) gaan we weer een praktijkcursus hoogstamfruitbomen snoeien organiseren.

Praktijkcursus hoogstamfruit snoeien, basis -en vervolgcursus

Op 12 januari en 9 februari 2019 gaan we weer een praktijkcursus hoogstamfruitbomen snoeien organiseren. Vorig jaar hebben we naar aanleiding van de cursus een enquête naar de cursisten gestuurd en daaruit is naar voren gekomen dat er interesse is in een vervolgcursus.

We hebben pomoloog, Marcel Tross, weer bereid gevonden om beide curcussen voor ons te leiden. De cursusdata zijn zaterdag 12 januari in Sinderen en zaterdag 9 februari in Didam (exacte locatie volgt nog). De tijdstippen voor beide cursussen zal zijn van 10.00 tot uiterlijk 16.00 uur.

Voor het behoud van fruitbomen is het van belang dat ze regelmatig gesnoeid worden. Veel eigenaren van boomgaarden weten alleen niet goed hoe ze dit moeten doen. Voor die mensen organiseren we zaterdag 12 januari 2019 een praktische basiscursus in Sinderen.

Voor diegene die graag een vervolgcursus willen volgen hebben we zaterdag 9 februari gereserveerd. Deze cursus wordt in Didam gegeven. Heeft u al een basiscursus gevolgd en wilt u nog wat meer kennis op doen, dan is deze cursus misschien wat voor u.

In de cursus doet u eerst theoretische kennis op. Daarna kan iedereen buiten in de hoogstamboomgaard oefenen. Onder leiding van Marcel Tross kunt u ervaren hoe het snoeien in de praktijk gaat.

Deelnemers kunnen hun eigen gereedschap meenemen, daarnaast zijn een aantal stokzagen beschikbaar.

De kosten voor de 1-daagse cursus bedragen € 35,00 voor leden en € 40,00 voor niet leden

Aanmelden? Wilt u meedoen met de cursus? Dan kunt u zich nu alvast aanmelden via uditters@val-oudeijssel.nl, u kunt ons natuurlijk ook bellen op nummer 0315 – 63 00 02.