Kleine parelmoervlinder

Kleine parelmoervlinder

Kleine parelmoervlinderRob Geerts zag donderdag 5 september tijdens veldwerkzaamheden op proefbedrijf De Marke in Hengelo een kleine parelmoervlinder. De afgelopen maanden zijn veel parelmoervlinders waargenomen in Oost Nederland (zie link NatureToday). De kleine parelmoervlinder houdt wel van warmte en kan goed tegen droogte, dus de afgelopen twee jaar voelde deze mooie vlinder zich in Nederland prima thuis. Oorspronkelijk (jaren negentig) kwam de kleine parelmoervlinder alleen voor in de duinen. Maar na de eeuwwisseling werd hij steeds vaker in het binnenland gezien, vooral in Limburg en Brabant. En inmiddels komt hij ook verder naar het noorden steeds meer voor.

Dit exemplaar trof Rob vroeg in de ochtend aan toen het nog vrij koud was. De vlinder was daardoor nog niet erg actief en daardoor zeer goed te fotograferen.

https://www.naturetoday.com/intl/nl/nature-reports/message/?msg=25448