Uitnodiging openbare lezing dinsdag 14 mei

Uitnodiging openbare lezing dinsdag 14 mei

“Natuur en landschap gevraagd door de supermarkt”

Uitnodiging openbare lezing dinsdag 14 mei

Locatie: De Radstake Twenteroute 8   7055 BE Heelweg

Aanvang: 21.00 uur vanaf 20.45u. inloop met koffie

 

Op 14 mei houdt de Vereniging Agrarisch Landschap Achterhoek (VALA) haar jaarvergadering voor leden. Aansluitend is er een openbare lezing. Het thema van deze lezing is:

“Natuur en landschap gevraagd door de supermarkt”

  Supermarkten hebben de afgelopen jaren samen met NGO’s ingezet op het verwaarden van dierenwelzijn. Inmiddels is er volop keuze in het winkelschap en is Nederland koploper wereldwijd bij het vermarkten van dierenwelzijn, zonder overheidswetgeving.

Natuur, biodiversiteit en landschap is ook een thema waar vraag naar is door supermarkten en de eerste stappen zijn  gezet met het vermarkten ervan. Wat zijn de kansen hiervan voor de toekomst? Wat is de meerwaarde van keurmerken hierin en hoe kan de Achterhoek en Liemers zich hierop voorbereiden en de meerwaarde halen naar de regio?

De lezing zal worden verzorgd door Maurits Steverink. Maurits Steverink is foodspecialist en begeleidt ketensamenwerking van boer tot winkelvloer naar haalbare en betaalbare meerwaarde op het gebied van duurzaamheid.

Hij is betrokken bij het recent gelanceerde Beter Leven Keurmerk Zuivel van Dierenbescherming. Daarnaast is hij in de Achterhoek actief als coördinator Voedsel bij LEADER Achterhoek en projectleider van Smaakacademie Achterhoek waarin onderwijs en ondernemers samenwerken.

Dit project heeft recent twee Smaakboeken opgeleverd waarin de eco-gastronomie van de regio wordt beschreven en de link van ons voedsel met de regio, natuur, landschap, cultuur en smaak.

 

En het blif niet allen bi-j praoten, i-j kunt ok wat pruuven.