Lezing van de Vlinderstichting over de Achterhoek

Lezing van de Vlinderstichting over de Achterhoek

Op uitnodiging van de Vereniging Agrarisch Landschap Achterhoek (VALA) geeft de Vlinderstichting op donderdagavond 24 mei een presentatie …

….over wat agrarisch natuurbeheer voor vlinders en andere insecten kan betekenen en welke soorten specifiek in de Achterhoek van belang zijn. Deze lezing is openbaar en gratis toegankelijk.

VALA is een agrarisch collectief. Samen met de leden, agrariërs, particulieren en landgoederen, voeren zij het agrarisch natuur- en landschapsbeheer in de hele Achterhoek uit. Op 24 mei organiseren zij hun jaarlijkse ledenvergadering. Na de besloten ledenvergadering verzorgt Gerdien Bos van de Vlinderstichting een presentatie.

Het voorkomen van insecten zoals vlinders en libellen is een belangrijke graadmeter van de biodiversiteit in het landelijk gebied. Veel kruidenrijke graslanden zijn verdwenen, en daarmee ook het nectar voor insecten. VALA zet zich met het agrarisch natuurbeheer onder meer in voor het beheer van meer kruidenrijke graslanden. Dit draagt niet alleen bij aan een grotere rijkdom aan insecten, maar zorgt ook voor een ruimer voedselaanbod voor broedvogels.

Tijdens de lezing zal Gerdien Bos in gaan op de soorten die kenmerkend zijn voor de Achterhoek, welk beheer deze soorten nodig hebben en wat u zelf kunt doen om het vlinders en libellen naar de zin te maken. VALA hoopt dat haar verhaal mensen inspireert om een bijdrage te leveren aan een grotere biodiversiteit in het Achterhoekse landschap.

Boer, burger of buitenlui? Op 24 mei is iedereen vanaf 21.00 uur van harte welkom in Café restaurant de Duif in Ruurlo. De presentatie start om 21.15 uur en duurt tot uiterlijk 22.00 uur. Aanmelden is niet nodig, en de toegang is gratis.